Felfegyverkezve támadtak, a rendőrök elfogták őket

2020. 10. 25., v - 09:13
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként a salgótarjáni nyomozók.

A rendőrségre 2020. október 23-án 20 óra 16 perckor érkezett a bejelentés, miszerint Nagybárkány belterületén az utcán többen verekedtek.

A helyszínen beszerzett adatok alapján egy 23 éves tari lakos és ismerősei között vita alakult ki, amelynek során ököllel és egy bottal több alkalommal megütött két férfit, akik ennek következtében elestek. A földön fekvő sértetteket a gyanúsított három társa rugdosni kezdte, míg ő egy lapáttal és ököllel két másik személyt bántalmazott. Egy 15 éves fiú a verekedés közben egy férfit többször megütött és megrúgott. 

A megalapozott gyanú szerint a 23 éves férfi és 20 éves mátraszőlősi társa 22 óra körül egy nagybárkányi családi háznál szintén hangos szóváltásba keveredett egy férfival, miközben a tari egy fejszével hadonászott, a mátraszőlősi lakos egy gáz- és riasztófegyverrel lövést adott le.

A rendőrök a négy férfit elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, ahol csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, súlyos testi sértés bűntett, súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a 23 éves tari lakos, míg csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt a 15 és a 35 éves nagybárkányi, illetve a 20 éves mátraszőlősi lakosok ellen.

A hatóság tagjai a 23 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam