Felgyújtotta a boltos hulladékraktárát, mert nem kapott tőle hitelt

2021. 02. 19., p - 13:27
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A gárdonyi rendőrök egy órán belül elfogták és őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt.

A rendőrségre 2021. február 18-án 19 óra 53 perckor egy férfi bejelentést tett arról, hogy agárdi lakóháza és üzlete között lévő, hulladék tárolására alkalmas kültéri göngyölegraktárát egy férfi felgyújtotta. A sértett elmondta, hogy az elkövető a körbekerített helyen felhalmozott és tárolt hulladékra a kerítésén átnyúlva égésgyorsító anyagot locsolt, majd a folyadékot az úttest irányába továbböntötte, végül meggyújtotta.  

 

A műanyag rekeszek és papírgöngyöleg azonnal lángra kaptak, melyek a szomszédos épületet és annak falán futó gázvezetéket is elérték. A környékbeliek időben észlelték és eloltották a tüzet, ennek köszönhetően senki nem sérült meg.

 

Az ügyben a Gárdonyi Rendőrkapitányságon közveszélyokozás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök az adatgyűjtés során azonosítottak egy, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyt, akit elszámoltatásra a rendőrségre előállítottak. A gyanú szerint a férfi tettének indítóoka az lehetett, hogy visszatérően és egyre erőszakosabban kért hitelre alkoholt a sértett boltostól, aki a bűncselekmény reggelén ezt megelégelte és elutasította. Az 56 éves gárdonyi férfit – őrizetbe vétele mellett – a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezik letartóztatását az illetékes ügyészségen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.