Felgyújtotta a házat

2020. 04. 09., cs - 22:28
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúszoboszlói rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés 2019. november 20-án 24 óra körül arról, hogy Ebesen ég egy családi ház.

A rendőrök a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársaival érkeztek a helyszínre, ahol már az elsődleges információk szerint gyanú merült fel, hogy szándékosan gyújtotta fel valaki az ingatlant.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben, amely során gyanúsítottként hallgatták ki a családi ház tulajdonosának élettársát.

A megalapozott gyanú szerint a 45 éves férfi égésgyorsító segítségével felgyújtotta a lakóházat, ami ennek következtében  a berendezéssel együtt teljesen leégett. Az ebesi lakos több tízmillió forint kárt okozott a sértettnek.

A rendőrök M. Tibort őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

A nyomozó hatóság a férfival szemben jelentős kárt okozó rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, aminek vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársai, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.