Felgyújtotta a házat

2020. 04. 09., cs - 22:28
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúszoboszlói rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés 2019. november 20-án 24 óra körül arról, hogy Ebesen ég egy családi ház.

A rendőrök a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársaival érkeztek a helyszínre, ahol már az elsődleges információk szerint gyanú merült fel, hogy szándékosan gyújtotta fel valaki az ingatlant.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben, amely során gyanúsítottként hallgatták ki a családi ház tulajdonosának élettársát.

A megalapozott gyanú szerint a 45 éves férfi égésgyorsító segítségével felgyújtotta a lakóházat, ami ennek következtében  a berendezéssel együtt teljesen leégett. Az ebesi lakos több tízmillió forint kárt okozott a sértettnek.

A rendőrök M. Tibort őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

A nyomozó hatóság a férfival szemben jelentős kárt okozó rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, aminek vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársai, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.