Felgyújtotta a munkásszállót, mert meg akarta ölni haragosát

2020. 12. 26., szo - 07:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei nyomozók vádemelést javasolnak egy 25 éves tiszakécskei férfi ellen, aki a gyanú szerint előre kitervelte tettét, és különös kegyetlenséggel akart ölni.

 

Bejelentés érkezett a 112-es segélyhívó számra 2019. október 14-én éjjel, mely szerint egy tiszakécskei munkásszállón tűz ütött ki. Az épületben tartózkodó 17 fő az épületből még időben kimenekült, a helyszínre érkező tűzoltók pedig megfékezték a lángokat.

Mivel a tűzvizsgáló azt állapította meg, hogy gyújtogatás történt, az ügyben a rendőrség nyomozást rendelt el. Ennek során kiderült, hogy az egyik lakó személyes okokból haragudott az épület tulajdonosára, ezért úgy gondolta, hogy megöli. A férfi egy közeli boltban körömlakklemosó folyadékot vásárolt, amelyet égésgyorsítónak használva tüzet okozott. Tettét jó előre kitervelte: még arra is figyelt, hogy az épület folyosóin elhelyezett tűzoltó készülékeket elrejtse.

A gyújtogatót a nyomozók néhány órán belül őrizetbe vették. Az elkövető kihallgatása során elmondta, hogy az egyik égésgyorsítót a konyhában gyújtotta meg azért, hogy az ott elhelyezett gázpalack felrobbanjon. Ezt annak ellenére tette, hogy tisztában volt vele, hogy az épületben többen tartózkodnak.

A jelenleg is letartóztatásban lévő 25 éves gyanúsítottat a rendőrök előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével, valamint közveszélyokozás bűntett elkövetésével gyanúsítják.

Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a megyei főügyészségre.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset Tatabányán

Két személygépkocsi ütközött össze Tatabánya lakott területén kívül. Az egyik autó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.