Félre akarta vezetni a hatóságot

2020. 11. 21., szo - 12:18
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A paksi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet 59 éves szekszárdi férfival szemben folytattak, aki korábban azt állította, hogy azért szenvedett balesetet, mert egy másik jármű áttért az ő sávjába.

Anyagi káros baleset történt 2020. július 29-én a reggeli órákban az 56-os főúton, az 1-es kilométerszelvény közelében, Szekszárd külterületén. A bejelentést követően kiérkező rendőröknek a balesetet szenvedett férfi azt állította, hogy azért hajtott neki a szalagkorlátnak, mert az úton vele szemben közlekedő tehergépkocsi egy autó előzésébe kezdett, így neki le kellett húzódnia az útpadkára, ahol elveszítette uralmát a járműve felett, és a szalagkorlátnak ütközött.

Az eset kapcsán a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán cserbenhagyás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indítottak.  A nyomozás során az 59 éves férfi elismerte, hogy valótlanul állította azt, hogy egy vele szemben közlekedő, éppen előző tehergépkocsi miatt tért le az útról, és ütközött a szalagkorlátnak.

Fentiek miatt a sofőrrel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek hatóság félrevezetése vétség elkövetése miatt. A Paksi Rendőrkapitányságon a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte, hogy hazudott a baleset körülményeivel kapcsolatban.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltiltás hatálya alatt vezetett-őrizetbe vették

A nagykőrösi egyenruhások az egyik hiányzó irányjelzője miatt állították meg a sofőrt. Kiderült, hogy nem is ülhetett volna volán mögé. Két hatóság, több alkalommal is eltiltotta őt a járművezetéstől.