Félrevezető - Őrizetben az a sofőr, aki zoknijába rejtette az új pszichoaktív anyagot

2020. 07. 24., p - 11:08
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetbe vette az Edelényi Rendőrkapitányság azt a férfit, aki érvényes vezetői engedély nélkül, eltiltás hatálya alatt közlekedett, hamis adatokat közölt, továbbá a zoknijába új pszichoaktív anyagot rejtett.

Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei 2020. július 21-én 17 óra 30 perc körül Edelényben ellenőrzés alá vontak egy autó vezetőjét, mivel kanyarodása során figyelmen kívül hagyott egy behajtani tilos táblát. A rendőrök intézkedésük során megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és a járművezetéstől korábban a hatóság eltiltotta. Iratai hiányában pedig hamis személyazonossági adatokat diktált az egyenruhásoknak, akik azonban rögvest rájöttek a félrevezetésre. Továbbá a zavartan viselkedő férfi ruházatának átvizsgálása során a rendőrök kábítószer-gyanús anyagot találtak a sofőr zoknijába rejtve.

A 37 éves felsőzsolcai férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a hatóság elsőfokú határozatában a szabálysértőt 6 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és 150.000 forint pénzbírsággal sújtotta.

Az Edelényi Rendőrkapitányság két közigazgatási bírsággal is sújtotta az őrizetbe vett férfit, továbbá új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást is indított az ügyben.  

A fotó illusztráció
A fotó illusztráció

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a román embercsempész és utasa

Egy román állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy migránst szállított Domaszék közelében, az 55-ös számú főúton.

 

Tizenegy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.