Félrevezette a hatóságot

2018. 10. 19., p - 09:33
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy férfit vettek őrizetbe a Nógrád megyei rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága közokirat-hamisítás bűntett és hatóság félrevezetése vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 53 éves mezőtúri lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján N. György 2018. július 11-én a Balassagyarmati Járási Hivatalban önmagát testvérének kiadva, annak személyi adatait felhasználva bejelentést tett arról, hogy testvére személyazonosító igazolványa elveszett. Ezt követően a férfi a saját arcképével, és testvére személyi adataival új személyazonosító igazolvány kiállítását kezdeményezte a hatóságnál, mely alapján érvényes okmány került kiállításra, ezzel közreműködve abban, hogy valótlan adatot foglaljanak közokiratba.

N. Györgyöt az előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendhagyó rendőri ellenőrzés Szekszárdon

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei Pünkösdkor kerékpáros bukósisakkal és egyéb láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a kétkerekűek vezetőit a megyeszékhelyen.

 

Nyolc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.