Félrevezette a hatóságot

2018. 10. 19., p - 09:33
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy férfit vettek őrizetbe a Nógrád megyei rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága közokirat-hamisítás bűntett és hatóság félrevezetése vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 53 éves mezőtúri lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján N. György 2018. július 11-én a Balassagyarmati Járási Hivatalban önmagát testvérének kiadva, annak személyi adatait felhasználva bejelentést tett arról, hogy testvére személyazonosító igazolványa elveszett. Ezt követően a férfi a saját arcképével, és testvére személyi adataival új személyazonosító igazolvány kiállítását kezdeményezte a hatóságnál, mely alapján érvényes okmány került kiállításra, ezzel közreműködve abban, hogy valótlan adatot foglaljanak közokiratba.

N. Györgyöt az előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egyedül és csapatban

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban több lopást és betörést követett el Szolnokon.

 

Keressük Budai Helénát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 15 éves lány eltűnése kapcsán.

 

Körözték

A monori rendőrök elfogtak egy 25 éves férfit, aki ellen öt elfogatóparancs volt érvényben.

 

Családi házba tört be

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül beazonosították és előállították a fiatalkorút.

 

Karja bánta

A Bonyhádi Rendőrkapitányság súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 38 éves férfival szemben.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.