Félrevezette a hatóságot

2018. 10. 19., p - 09:33
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy férfit vettek őrizetbe a Nógrád megyei rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága közokirat-hamisítás bűntett és hatóság félrevezetése vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 53 éves mezőtúri lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján N. György 2018. július 11-én a Balassagyarmati Járási Hivatalban önmagát testvérének kiadva, annak személyi adatait felhasználva bejelentést tett arról, hogy testvére személyazonosító igazolványa elveszett. Ezt követően a férfi a saját arcképével, és testvére személyi adataival új személyazonosító igazolvány kiállítását kezdeményezte a hatóságnál, mely alapján érvényes okmány került kiállításra, ezzel közreműködve abban, hogy valótlan adatot foglaljanak közokiratba.

N. Györgyöt az előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.