Feltörte a széfet, majd egy folyóba dobta

2019. 05. 16., cs - 08:24
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A 40 éves gyanúsított megszerezte egyik ismerőse lakáskulcsát, lemásoltatta, majd betört hozzá. A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2018. november 4-én érkezett bejelentés arról, hogy egy berettyóújfalui társasház egyik lakásába ismeretlenek betörtek és magukkal vittek egy széfet. A rendőrök adatgyűjtést, valamint tanúkutatást végeztek és hamar látókörükbe került a sértett egyik ismerőse. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakost, aki beismerte, hogy ő tört be a lakásba és vitte el a pénzkazettát. A 40 éves férfi elmondta a rendőröknek, hogy miután feltörte a széfet, bedobta azt a Berettyó folyóba és a benne talált aranyat, valamint készpénzt különböző helyeken eldugta. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított először megszerezte ismerőse lakáskulcsát, lemásoltatta, majd egyszerűen bement a lakásba és ellopta a széfet. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.