Ferencvárosi késelés - két embert vettek őrizetbe a budapesti életvédelmi nyomozók

2021. 01. 21., cs - 09:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Mindkét férfit emberöléssel gyanúsítják.

Kihallgatták és őrizetbe vették a budapesti nyomozók azt a 20 éves férfit és társát, akik a gyanú szerint 2021. január 20-án kora este Budapest IX. kerületében szóváltásba keveredtek egy férfivel, akit B. József egy késsel megszúrt. A szúrás során a 19 éves fiatal férfi a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás adatai szerint a 19 éves férfi egy Telepy utcai társasház előtt egy korábbi vitás ügy miatt keveredett szóváltásba B. Józseffel és 21 éves K. Antallal. A vita során a 19 éves férfi elővett egy gumilövedékes fegyvert, és több lövést adott le B. Józsefre és társára, majd bemenekült egy társasházba. B. József és K. Antal követték a lépcsőházba a férfit, ahol B. József egy késsel megszúrta, majd társával, K. Antallal többször megrúgta és megütötte. A két férfi ezután elmenekült a helyszínről, őket a budapesti rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói a 20 éves B. Józsefet és a 21 éves K. Antalt emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.