Festékkel öntötték le Gróf Károlyi István szobrát

2019. 06. 15., szo - 15:27
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újpesti rendőrök elfogták azt a férfit és nőt, akik a Szent István parkban a gyanú szerint megrongálták a bronzszobrot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rongálás vétség miatt folytat eljárást a 33 éves P. János és a 30 éves K. Rita ellen. A páros a gyanú szerint 2019. június 6-án éjszaka Budapest IV. kerületében, a Szent István téren található Gróf Károlyi Istvánról mintázott bronzszobrot és az azt megvilágító lámpákat ezüst festékkel leöntötte.

A nyomozók az eljárás során beszerzett térfigyelő kamerafelvételek és adatgyűjtések eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható párost, majd P. Jánost június 12-én, míg társát K. Ritát egy nappal később újpesten fogták el.

A nyomozók P. Jánost és K. Ritát rongálás vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták, velük szemben az eljárást a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.