Festékkel öntötték le Gróf Károlyi István szobrát

2019. 06. 15., szo - 15:27
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újpesti rendőrök elfogták azt a férfit és nőt, akik a Szent István parkban a gyanú szerint megrongálták a bronzszobrot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rongálás vétség miatt folytat eljárást a 33 éves P. János és a 30 éves K. Rita ellen. A páros a gyanú szerint 2019. június 6-án éjszaka Budapest IV. kerületében, a Szent István téren található Gróf Károlyi Istvánról mintázott bronzszobrot és az azt megvilágító lámpákat ezüst festékkel leöntötte.

A nyomozók az eljárás során beszerzett térfigyelő kamerafelvételek és adatgyűjtések eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható párost, majd P. Jánost június 12-én, míg társát K. Ritát egy nappal később újpesten fogták el.

A nyomozók P. Jánost és K. Ritát rongálás vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták, velük szemben az eljárást a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás és lopás

Három férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a szécsényi nyomozók.

 

Lezárt vizsgálat: alkalmi lopás a temetőben

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.