Fiatalkorú kifosztó őrizetben

2021. 11. 30., k - 11:14
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.

 

A Kiskunmajsai Rendőrőrs nyomozói 2021. november 29-én 8 óra 45 perckor őrizetbe vettek egy 15 éves kiskunmajsai fiút. A fiatalkorú a rendelkezésre álló adatok alapján június óta legalább tizenöt lopást és betöréses lopást követett el. A módszerekben nem válogatott, vitte, amit látott és amit ért: nyitott udvarokból kerékpárokat, néhány pillanatra őrizetlenül hagyott hátizsákot. A fiatalembert – aki alkalmanként ismerőseit is bevonta a bűnös üzelmekbe – a zárt ajtók, kapuk sem tartották vissza; lakatokat és ajtókat tört fel azért, hogy zsákmányhoz jusson. A betörések során többek között akkumulátoros fúrót, több sarokcsiszolót, kézi szerszámgépeket, hegesztőt, bontókalapácsot, fémhulladékot, csészéket, tésztagépet tulajdonított el. A fiú zseblopásokat is elkövetett egy kiskunmajsai rendezvényen, ahol a résztvevők zsebéből telefonokat emelt el.

Két esetben kifosztással szerzett értékeket. Június elején Kiskunmajsán egy padon alvó férfitől mobiltelefont tulajdonított el. Augusztus 23-án – társa segítségével – pénzt vett el áldozatától. Azt használta ki, hogy a buszra várakozó férfi ittas volt, ezáltal a környezetét csak korlátozottan érzékelte.

Az éppen csak a fiatalkorúságot elért bűnelkövető nem volt ismeretlen a nyomozók előtt. Tucatnyi, hasonló jellegű ügyben már nyomoztak ellene korábban.

A rendőrőrs munkatársai előterjesztést tettek a fiú letartóztatásának indítványozására. Bűntársai közül egy 17 éves szanki lakost a rendőrök még szeptemberben őrizetbe vették, így ő jelenleg letartóztatásban van. A trió harmadik tagja, egy 21 éves kiskunmajsai férfi szabadlábon védekezhet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.