Fiatalok kötöttek el egy autót Debrecenben

2021. 07. 30., p - 13:43
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök még aznap elfogták a feltételezett elkövetőket.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy helyi és egy hajdúhadházi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak beültek egy Debrecen belvárosában parkoló, nyitott autóba 2021. július 29-én hajnalban. A kesztyűtartóban hagyott kulccsal a gépkocsit beindították, de elinduláskor nekiütköztek két parkoló járműnek is, majd elfutottak a helyszínről.

A rendőrök a bejelentést követően adatot gyűjtöttek, amely eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A 18 és 19 éves férfit még aznap elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. Mindketten beismerő vallomást tettek. Az eljárás során kiderült az is, hogy az idősebbik fiú 2021 júliusában ellopott két biciklit, továbbá betört egy vendéglátó egységbe Debrecenben, ahonnan közel 40 ezer forintot vitt magával.

A nyomozók a 19 éves helyi lakost bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2021. július 30-án elrendelt. Társa szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.