Fogdán a bűnbanda

2020. 10. 09., p - 07:10
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A rablási nyomozók rablók után nyomoznak. Általában. Bezzeg a Pest megyések!

Idén tavasszal jött egy korábbi rablási ügy mellékszálaként a hír, hogy két szomszédos megyéből beszerzett, kristály fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedik egy Pest megye dél-keleti szektorában működő csapat. Ugyan nem vágott teljes egészében a profiljukba, de ha már őket találta meg az információ, a Rablási Alosztály detektívjei mentek benne tovább. Hónapokig tartó felderítő munkájuk alátámasztotta a gyanút, egyre-másra gyűltek a bizonyító erejű adatok. A meglepetésszerű bemutatkozást végül 2020. október 6-án késő délutánra időzítették, öt embert fogtak el négy településen.

A gyanú szerint a 48 éves V. Gyula és az 52 éves K. József egy 38 éves cibakházi férfitől szerezte be a kristályt, amelyet időnként saját vevőiknek adagonként, időnként nagyobb tételben egy tápiószelei családnak adtak tovább. A családfő irányításával aztán kiporciózva terjesztették tovább ügyfélkörüknek az új pszichoaktív anyagot. A bűnös tevékenység tetemes mennyiségű pénzt hozott a konyhára, akadt, aki 300 ezer forinttal gazdagodott egyetlen nap alatt.

A gyanúsítottak lakóhelyén 1,7 millió forintot, két személygépkocsit, 338 gramm szert, zálogjegyeket, mobiltelefonokat, az illegális szer használatához, adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le, de kerültek a bűnjelraktárba eredetileg kézkrémeket tartalmazó, mára azonban gyanús fehér porral töltött dobozkák is.

Négy embert őrizetbe vettek. Egyikük bűnügyi felügyeletének elrendelését, K. József, M. István és a főellátónak számító T. Imre letartóztatását kezdeményezték, ötödik társuk szabadlábon védekezhet. Mindnyájuk ellen bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.