Folytatódik a komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzés a belvárosban

2020. 02. 29., szo - 11:10
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK a társszervekkel együttműködve újabb éjjeli ellenőrzést tartott az V., VI. és VII. kerületi szórakozóhelyeken, illetve azok környékén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Budapesti Közlekedési Központ, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatóság, valamint a polgárőrség munkatársaival közösen, komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak 2020. február 28-án, a késő esti és éjszakai órákban. Az ellenőrzés olyan terézvárosi, erzsébetvárosi és belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyekre, illetve azok közvetlen környezetére terjedt ki, melyet a turisták sűrűn látogatnak. Az akcióban összesen 95 rendőr, a társszervek részéről pedig 48 munkatárs vett részt.

A járőrök és a nyomozók 317 embert igazoltattak, nyolc autóst valamint 9 szórakozóhelyet ellenőriztek. A rendőrök hét embert fogtak el, többek között kábítószer birtoklása, kifosztás, garázdaság és körözés miatt. Egy taxisofőrt is elfogtak információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás – órapörgetés – miatt.

A rendőrök a társszervekkel együtt összesen 39 taxist ellenőriztek, amely során a társhatóságok nyolc esetben kezdeményeztek eljárást; két sofőrnek vezetői engedélye, két sofőrnek drosztengedélye nem volt, három taxis nem adott nyugtát, egy taxinak pedig nem volt érvényes műszaki vizsgája.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel közreműködve, előre be nem jelentett időpontokban továbbra is folytatja az ellenőrzéseket Budapest V., VI. és VII. kerületében a vendéglátóhelyeken, illetve azok közvetlen környezetében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.