Gáz-és riasztófegyverrel lövöldözött – a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki

2020. 10. 26., h - 08:47
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A 26 éves férfi több lövést is leadott egy debreceni lakótelepen.

A rendőrségre 2020. október 24-én 21 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Debrecen, Csemete utcában több lövés is dördült. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, adatgyűjtésbe kezdtek, és hamar kiderült, hogy az egyik ott lakó fiatal férfi lövöldözhetett. Elszámoltatták a 26 éves helyi lakost, aki már akkor beismerte tettét, és átadta az egyenruhásoknak a gáz-és riasztófegyvert.

Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, és elmondta a nyomozóknak, hogy csak ki akarta próbálni a riasztópisztolyt. Először a társasház előtt adott le egy lövést a földre, majd a lépcsőházban is elsütötte a fegyvert. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőt tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.