Gépkocsifeltörőket fogtak el az újpesti rendőrök

2021. 06. 06., v - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az elkövetők távirányító-blokkolót használtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányságán 2021. május 5-én tett feljelentést egy férfi, akinek egy áruház parkolójában álló lezárt kocsijából ellopták a táskáját.

Az újpesti nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket június 1-jén a XIII. kerületben elfogtak. Egyiküknél egy olyan elektronikus eszközt találtak, ami rögzíti a távirányító jelét és saját kódot generál az autók nyitásához.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a két férfi május 5-én ugyanezt az eszközt használva nyitott ki egy ürömi áruház parkolójában hagyott autót, amiből szerszámgépeket loptak el.

A 36 éves V. Pétert és a 43 éves G. Zoltánt a IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben

Nyilvános helyen, egy kisvárdai élelmiszer-áruházban szidalmazta a hivatása miatt.

 

Taxival vitte a migránsokat

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a magyar férfit a kora reggeli órákban, aki autójában négy külföldit szállított.

 

Elfogva

A mosonmagyaróvári járőrök 12 migránst tartóztattak fel és egy azeri embercsempészt fogtak el.