Gépkocsikból lopott

2021. 07. 20., k - 08:42
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Befejezték a nyomozás vizsgálati szakaszát a salgótarjáni rendőrök a 66 éves férfi ellen, aki egy salgótarjáni áruház parkolójában több gépkocsiból tulajdonította el a sértettek értékeit.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság 11 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 66 éves salgótarjáni férfi ellen.

R. Lajos 2020. szeptember 16. és 2021. március 22. között Salgótarjánban az egyik országos áruházlánc üzletének parkolójában összesen 11 alkalommal lopott különböző értékeket parkoló gépkocsikból. A férfi – amig a sértettek a jármű csomagtartójába árut pakoltak, illetve a bevásárló kocsit a tárolóhelyére visszatolták – a gépkocsik lezáratlan állapotát kihasználva az ülésről, illetve a csomagtartóból kivette a sértettek táskáját és pénztárcáját. A gyanúsított az így megszerzett személyes használati tárgyakat, iratokat, mobiltelefont, készpénzt eltulajdonította.

A hatóság tagjai a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló gyanúsított ellen folyamatban lévő eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Azért, hogy a szabálysértéseket, bűncselekményeket megelőzzük, kérjük, fogadja meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Ne hagyjon értéket az autójában, főleg ne az utastérben!
  • Üres táskát sem érdemes az üléseken, kalaptartón hagyni, hiszen kívülről nem látható, hogy a táskában nincs semmi.
  • Ha a vásárlást követően az árucikkeket az autójában csak látható helyre tudta bepakolni, ne hagyja járművét őrizetlenül!
  • Mindig zárja be a járművet, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre száll ki!

Amennyiben gépkocsijukat feltörték, vagy értékeiket ellopták, ne nyúljanak semmihez, ne változtassák meg a helyszínt, továbbá hívják az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.

 

Embercsempész Csongrád-Csanád megyében

Embercsempészés miatt indult eljárás egy német tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgár ellen aki, négy illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.