Görögországban fogták el a 15 milliós pénzmosás gyanúsítottját

2021. 04. 21., sze - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök őrizetbe vették a nigériai férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozásának adatai alapján egy 39 éves nigériai férfi 2015 májusában egy magyar férfit vett rá arra, hogy bankszámlát nyisson, ahova bűncselekményekből származó pénzösszegeket utaltak át.

A számlára több mint 14 millió forintnak megfelelő euró érkezett, amelynek egy részét a bankszámlát nyitó férfi készpénzben felvette, és átadta külföldi megbízójának, míg a maradék összeget egy másik számlaszámra utalta tovább.

A nigériai állampolgárral szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján 2020. november 25-én Görögországban fogták el. Hazaszállítását követően a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai 2021. április 15-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a fővárosi rendőröknek.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a bankszámlát nyitó 35 éves nagykátai férfit, valamint a 39 éves nigériai férfit pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A külföldi férfit őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.

 

Mire jó a korcsolya?

A sporteszközzel négy tárolóhelyiséget tört fel egy férfi; a kőbányai rendőrök másnap elfogták.