Graffitiztek, rongálás miatt kell felelniük

2021. 07. 18., v - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit, akik egy zajvédő falat festettek össze a Ferihegyi gyorsforgalmi úton.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság egy 38 és egy 36 éves férfi ellen indított büntetőeljárást rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt. A két férfi 2021. július 10-én este találkozott egymással egyikük kispesti lakásán és megbeszélték, hogy aznap este elmennek graffitizni a Ferihegyi vasútállomás melletti zajvédő falhoz. A két férfi a hangvédő falra egy közel nyolc méter hosszú festményt fújt fel, majd amikor végeztek, távoztak a helyszínről.

A kerületi polgárőrök észlelték a bűncselekményt és értesítették a rendőröket. A graffitizők eközben bementek egy a közelben lakó ismerősükhöz, akinél a kezükre került festéket akarták lemosni. 

A rendőrök épp akkor értek oda, mikor a két férfi az ismerősüktől kilépett az utcára, így elfogták és a kerületi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az eljárás során szabadlábon védekeznek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam