Gyanús léptekre ébredt

2019. 01. 16., sze - 12:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy besurranó tolvaj egy rendőr házába akart bemenni, miután hónapokon keresztül 20 – nyitva felejtett – újbudai házból, illetve garázsból lopott.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 48 éves budapesti B. István 2019. január 8-án 4 óra körül bement egy újbudai ház garázsába, de nem talált olyan tárgyat, amit ellophatott volna, ezért megpróbált bejutni a házba is. Az ott lakó szolgálaton kívüli rendőr felébredt a zajra, lépteket hallott, majd észrevette, hogy valaki megpróbálja kinyitni az ajtót. A férfi ezután kinyitotta az ajtót és szembe találta magát B. Istvánnal, aki megijedt és megpróbált elmenekülni. A szabadnapos rendőr utána szaladt és kollégái kiérkezéséig visszatartotta az elkövetőt. A rendőrök B. Istvánnál különböző szerszámokat, gumikesztyűket, valamint zseblámpákat is találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a férfit lopás vétség kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során megállapították, hogy B. István 2018 augusztusa és decembere között Budapest XI. és XXII. kerületében 20 házból, társasházból, tárolóból, illetve garázsból lopott. A férfi többnyire olyan épületekbe ment be, ahol nyitva volt az ablak, nem volt bezárva az ajtó, vagy még a kulcs is benne volt az ajtóban. B. István az újbudai ingatlanokból szerszámokat, szerszám- és barkácsgépeket, rollereket, könyveket és szeszes italokat lopott.

A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. január 10-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.