Gyerekgyilkosság Szekszárdon

2019. 06. 18., k - 14:50
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon befejezték a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 6 éves szekszárdi kislány ügyében indított büntetőeljárást.

Mint arról korábban beszámoltunk bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. március 8-án az esti órákban, hogy a délután folyamán eltűnt egy gyermek. A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai nagy erőkkel a keresésére indultak, és fél órán belül Szekszárdon a Patak utca mögötti patak medrében megtalálták az eltűnt 6 éves kislányt, akinek életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

kép

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai nagy erőkkel dolgoztak az elkövető felkutatásán, és rövid időn belül elfogtak egy 19 éves helyi férfit, a megölt kislány unokatestvérét, aki elszámoltatása során részben elismerte a gyilkosságot. Gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettes letartóztatásának indítványozására. A férfi eleinte az Igazságügyi és Megfigyelő Elmegyógyintézetben volt megfigyelésen, de később az egyik hazai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, ahol azóta is letartóztatásban van.

Az eset kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárást indítottak emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyben kirendelt orvosszakértő megállapította, hogy a kislány halálát közvetlenül a vízbe fulladás okozta, annak ellenére, hogy testén számos súlyos sérülés volt. A rendőrök a helyszínen találtak egy térkövet is, melyről egyértelműen megállapították, hogy az elkövetés eszköze ez a tárgy volt.

Az eljárás során a 19 éves férfit aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsították meg.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Érzékenyítő tréning Dombóváron

Dr. habil Orsós Anna, a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológia Tanszékének vezetője tartott előadást az egyenruhásoknak.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Több nőt is inzultált

A csepeli rendőrök elfogták azt a férfit, aki öt nővel szemben is szeméremsértő módon viselkedett.