Hagyta kihűlni beteg feleségét

2018. 02. 28., sze - 08:30
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség emberölés elkövetése miatt tett vádemelési javaslatot a nyíregyházi férfival szemben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatott nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt G. István 61 éves nyíregyházi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi elmulasztott megfelelően gondoskodni a tartós betegsége miatt fekvőbeteg feleségéről, aki ennek következtében elhalálozott 2016. december 20-án. A férj gondnoksága alatt álló asszony nem volt képes ellátni önmagát, a férfi pedig elhanyagolta és az otthonuk melegéről sem gondoskodott a hideg téli időjárási körülmények alatt. Az asszonyt kihűlt, eszméletlen állapotban vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai, ahol az egészségügyi ellátás ellenére életét vesztette. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében kezdte meg a haláleset körülményeinek vizsgálatát, amelynek adatai alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja merült fel, ezért a rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytatott le. A nyomozás alatt a rendőrök megállapították, hogy az asszony gondnokaként a férj nem biztosította felesége számára az alapvető higiéniát, a fűtött lakást. A büntetőeljárás adatai alapján a férfi kötelezettségeinek elmulasztása ok-okozati összefüggésben álltak az asszony halálának bekövetkezésével. A rendőrök G. Istvánt emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki 2017. november 23-án. A gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A nyomozó hatóság a büntetőeljárást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.