Hajnali ébresztő a zsadányi zsarolóknak

2022. 01. 13., cs - 06:24
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A két helyi férfi megzsarolta az étteremvezetőt.

A Hevesi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást, miszerint 2022. január 3-án két férfi megfenyegette egy tarnamenti településen az ottani vendéglátóhely vezetőjét, hogy ha nem ad át nekik több százezer forintot, akkor szétverik a berendezéseket.

A sértett a követelt összeg első felének átadását követően értesítette a rendőrséget és a nyomozók azonosították a két személyt, akiket a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai 2022. január 12-én hajnalban, tarnazsadányi otthonukban elfogtak.

Az ingatlanok átvizsgálásakor a rendőrök kábítószer gyanús anyagokat is találtak, ezért a 36 éves N. Ferencet és 32 éves K. Istvánt kábítószer birtoklásának vétség gyanúja miatt is kihallgatták.

N. Ferenc otthonában továbbá engedély nélkül tartott gázriasztó fegyvert is találtak a rendőrök, továbbá kiderült, hogy illegálisan, méretlenül vételezte az elektromos áramot, amelyek miatt külön eljárásokban kell majd felelnie.

A Hevesi Rendőrkapitányság mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset Tatabányán

Két személygépkocsi ütközött össze Tatabánya lakott területén kívül. Az egyik autó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.