Halálát várták, és közben meglopták

2020. 06. 07., v - 09:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A belvárosi nyomozók elfogtak egy házaspárt, mert a férj és a feleség a kórházban ápolt idős rokonuk bankkártyáját magához vette, és arról több mint négymillió forintot költött.

A rendőrségre feljelentés érkezett, amely szerint egy 84 éves asszony 2020. május 1. és május 26. között kórházban volt, ezalatt az idős asszony gondozója tartózkodott a lakásában, amelynek során 2020. május 6-án a sértett keresztlánya, a 60 éves M. Judit magához vette a bankkártyáját, azzal az indokkal, hogy az idős asszony távolléte alatt ne maradjon a lakásban őrizetlenül. Továbbá M. Judit férje, a 60 éves M. János a sértett távolléte alatt a lakásból ellopta az idős asszony közel félmillió forint értékű elektromos kerékpárját.

A sértett, miután hazatért a kórházból keresztlányától visszakérte a bankkártyáját, amit május 26-án M. Judit vissza is adott. A pár nappal később érkezett számlakivonat alapján jutott az idős nő tudomására, hogy a kórházi kezelése alatt bankkártyájával pénzt vettek fel, és vásároltak is több mint 4 millió forint értékben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság kollégái a bejelentést követően 2020. június 3-án a XVIII. kerületi házukban elfogták a házaspárt, és előállították őket. A nő elmondása szerint azért vásárolgatott a kártyával, mert azt gondolta, hogy keresztanyja a kórházban meg fog halni.

A nyomozók a kutatás során nem találták meg az ellopott elektromos kerékpárt, ezért a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalták M. János Infiniti S51 típusú autóját. Az V. kerületi nyomozók M. Juditot információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, M. Jánost lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A házaspár szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionon bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Tompán. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Észak-macedón kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.