Halálos közlekedési baleset okozóját vonták felelősségre a rendőrök

2021. 10. 12., k - 10:58
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 28 éves ajkai férfival szemben folytattak büntetőeljárást a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Az ügy adatai szerint a fiatal sofőr autójával 2021. május 13-án 9 óra 30 perckor Káptalanfa belterületén közlekedett, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a jármű felett, letért a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, ahol elütötte az ott gyalogosan közlekedő nőt. Az asszony a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vezetőt a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a Tapolcai Rendőrkapitányságon, ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyitás előtt ment a fagyizóba

Betörte a fagyizó üvegét ahonnan elvitte a pénzkazettát, majd nem sokkal később egy ház ablakát törte be, hogy elbújjon a rendőrök elől.

 

Román embercsempészek rendőrkézen

A járőrök az 1-es számú főúton, Győrszentiván külterületén ellenőriztek egy gépkocsit, amiben több mint egy tucat migráns tartózkodott.

 

26-an feltartóztatva

A rendőrök egy zárt furgonban találták meg a migránsokat, a jármű sofőrje elmenekült a helyszínről.