Halmozta a bűncselekményeket

2021. 07. 27., k - 08:59
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a 36 éves férfi kábítószerrel kereskedett, eltiltás hatálya alatt vezetett, lecserélte egy gépjármű rendszámát, sőt még sikkasztott is.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egyrendbeli kábítószer-kereskedelem bűntett, egyrendbeli sikkasztás bűntett, egyrendbeli egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett és kétrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 36 éves etesi férfi ellen.

A salgótarjáni járőrök 2021. július 26-án 3 óra 45 perckor ellenőriztek egy gépjárművet és annak vezetőjét. Az igazoltatás során az egyenruhások megállapították, hogy a 36 éves etesi lakos a gépkocsival úgy vett részt a forgalomban, hogy azon egy másik járműhöz tartozó hatósági jelzés van elhelyezve, továbbá a férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. A rendőrök a gépjárművet is átkutatták, amely során bruttó 25,6 gramm fehér színű, kristályos kábítószergyanús anyag és kábítószer fogyasztásához használt eszköz is előkerült, amelyeket lefoglaltak.

A rendőrök az etesi lakost elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozók megállapították továbbá azt is, hogy a 36 éves férfi 2021. február elején, Etes belterületén több alkalommal értékesített kábítószert. Megalapozott a gyanú arra is, hogy az etesi lakos február hónapban egyik ismerősétől egy személygépkocsi kipufogó rendszerét javítás, illetve egy gépjárművet kipróbálás céljából elvitt, azonban az alkatrészt és a járművet a megállapodásuk ellenére nem vitte vissza. A rendőrök a gépjárművet megtalálták és lefoglalták.

A gyanúsított mindezeken felül június 28-án a délelőtti órákban személygépkocsival eltiltás hatálya alatt vett részt a forgalomban, azonban őt a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai intézkedés alá vonták. 

A nyomozók a 36 éves férfit őrizetbe vették, és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A hatóság tagjai szakértők bevonásával tovább folytatják a férfi ellen folyamatban lévő ügyek vizsgálatát.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16010/520/2013. bü. számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Fűteni már nem fog

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy 56 éves férfit, aki betört egy felújítás alatt álló házba, ahonnan elvitte a beépítésre váró gázkazánt.