Halmozta a szabályszegéseket, egy kerítés állította meg

2020. 07. 13., h - 15:17
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy kocsolai férfi ellen indítottak büntetőeljárást a dombóvári rendőrök, aki jogosítvány nélkül, ittasan közlekedett egy autóval, melyet ismerőse háza elől vitt el. A bajt tetézte azzal, hogy balesetet okozott, megsérült és még a biztonsági övet sem használta.

Bejelentés érkezett 2020. július 13-án éjjel háromnegyed egy után, hogy egy autó kerítésnek csapódott Kocsolán. Munkatársaink rövid időn belül a helyszínre értek. Megállapították, hogy az autót egy 21 éves helyi férfi vezette, akit megszondáztattak, ami magas értéket mutatott. Az elsődleges adatgyűjtések során kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik jogosítvánnyal, nem használta a biztonsági övét, és még meg is sérült a balesetben. A kocsiról kiderült, hogy a fiatal azt egy ismerősétől, annak engedélye nélkül vitte el a balesetet megelőzően.

A 21 éves férfit előállították, elszámoltatták és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt. Büntetőeljárást indítottak ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt is. Felelnie kell azért is, mert jogosítvány nélkül vezette az autót, továbbá nem használta a biztonsági övét és még balesetet is okozott. Az elkövető tettére azt a magyarázatot adta, hogy nagyon sokat ivott, sétált hazafelé, amikor úgy döntött, hogy autóval megy tovább, ezért elvitte ismerőse utcán parkoló kocsiját engedély nélkül. Ittassága miatt nem tudott bevenni egy kanyart, és egy kerítésnek csapódott.

Az eset körülményeinek további vizsgálatát a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatják.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 15000/210/2010. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Lopta a vizet és az áramot

A tatai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 47 éves férfival szemben, aki évekig méretlenül használta az energiát.

 

Három határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Koncentrált ellenőrzés Vas megye útjain

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére Vas megyében is fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök.