Halmozta a szabálytalanságokat a férfi, a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták

2020. 06. 30., k - 13:10
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 46 éves helyi lakossal szemben folytatott. A sofőr jogosítvány nélkül, ittasan okozott balesetet a forgalomból kivont autójával.

Egy 46 éves tapolcai lakos 2020. április 24-én este Tapolca-Diszelben közlekedett autójával, mikor elvesztette uralmát a jármű felett. Letért a menetirány szerinti bal oldali vízelvezető árokba, majd egy a közelben álló ingatlan kapubejárójának csapódott. A kiérkező járőrök a sofőrrel szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult. Az intézkedés során megállapították azt is, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá a gépkocsiját korábban kitiltották a forgalomból érvényes műszaki engedély és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt.

A rendőrök a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás, míg az engedély nélküli vezetés és a forgalomból kivont járművel való közlekedés miatt külön szabálysértési eljárás indult.  

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam