Hamis orvosi igazolásokat készített

2021. 07. 29., cs - 14:22
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak a 17 éves hajmáskéri fiatalembernek az ügyében, aki ellen hamis magánokirat felhasználása miatt folyt büntetőeljárás.

Egy ösküi helyettesítő háziorvos tett feljelentést a rendőrségen a hajmáskéri lakos ellen, aki 2021. április 7-ét megelőzően egy Várpalota környéki középiskolában több alkalommal hamis orvosi igazolásokat használt fel a távollétének igazolása érdekében. Az orvos a nyomozás során elmondta, hogy az okiraton szereplő időpontokban nála betegellátás céljából nem jelentkezett a diák, az adatokat meghamisították. A rendőrök a 17 éves fiút hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták gyanúsítottként. A fiatalkorú személy tettét elismerte és azóta megbánta. A nyomozóknak elmondta, hogy így akarta elkerülni az ösztöndíj megvonását, valamint az igazolatlan hiányzások miatti felelősségre vonást. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam