Hamis pénzzel fizetett a kábítószerért, fegyverrel kérték rajta számon

2019. 12. 29., v - 08:20
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A győri rendőrök elfogták a támadókat.

Egy győri férfi feljelentése alapján fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indított nyomozást a Győri Rendőrkapitányság 2019. december 28-án. A feljelentő elmondta a rendőröknek, hogy őt 2019. december 27-én 18 óra körül egy győri üzlet mögötti útszakaszon két ismerőse fegyverrel megtámadta.

A nyomozati cselekmények során derült ki, hogy a sértett, H. Roland korábban kábítószert vásárolt H. D. Dániel győri lakostól, melynek során hamis bankjeggyel fizetett a drogért. Ezt nehezményezte a 19 éves fiatal, és másnap társával, a 20 éves K. Patrikkal együtt megkeresték a sértettet. Az elszámolási vita során H. Rolandot a földre lökték, majd H. D. Dániel a fejéhez tartott egy gáz- és riasztófegyvert, megfenyegette, valamint számon kérte rajta, hogy hamis pénzzel verte át. A férfi, miután kiszabadult támadói kezei közül, befutott egy közeli üzletbe, a két garázda pedig elhagyta a helyszínt.

A rendőrök 2019. december 28-án 13 óra körül a lakásán elfogták H. D. Dánielt, és a nála tartott kutatás során megtalálták a támadáshoz használt gáz- és riasztófegyvert - melynek tartására engedéllyel rendelkezett -, továbbá a fegyverhez tartozó lőszereket. A drogkereső kutya a lakáshoz tartozó tárolóban kábítószergyanús növényi származékot talált, valamint előkerült egy digitális mérleg és egy dohányőrlő is.

Az egyenruhások ugyanezen a napon lakásán elfogták a másik garázdát, a 20 éves K. Patrikot.

A rendőrök a két támadót előállították a Győri Rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredményt mutatott kábítószerre.

A nyomozók a két győri fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

H. Roland az eljárás során elismerte, hogy korábban ő is kábítószert fogyasztott, illetve vásárolt, valamint a lakásán tartott kutatás során az intézkedő rendőrök kábítószergyanús növényi származékot találtak. A helyi rendőrkapitányságon a vele szemben alkalmazott drogteszt szintén pozitív eredményt mutatott, ezért őt külön büntetőeljárás keretében, gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyek vizsgálatát a Győri Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismeretlen holttest

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik.