Hamis receptet akart kiváltani - a Bács megyei rendőrök lezárták az aktát

2020. 04. 26., v - 08:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasolnak a lajosmizsei rendőrök az 56 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint egy hamis vénnyel akart nyugtatót vásárolni.

Egy gyógyszerész tett bejelentést a rendőrségre 2019. december 13-án kora délután, mivel egy férfi egy hamis receptet akart kiváltani nála.

A nyomozás adatai szerint a tettes kéthavi nyugtatót akart vásárolni egy más nevére szóló, hamis recept segítségével. A gyógyszertári alkalmazott egyből látta, hogy a vény nem valódi, ezt szóvá is tette, aminek hatására a férfi elszaladt a patikából.

Az üzlet biztonsági kamerája rögzítette az eseményeket, és a felvétel alapján a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Az 56 éves budapesti lakos kihallgatása során beismerő vallomást tett, ő az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatott eljárás során a lajosmizsei rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal adták át a járási ügyészségnek.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.