Hamis vezetői engedéllyel közlekedett – a letenyei rendőrök elfogták

2021. 02. 02., k - 09:58
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a zalai rendőrök a 27 éves pákai sofőr ügyében.

Letenyén, a Bajcsy-Zsilinszky utcában igazoltattak egy személyautóval közlekedő férfit a Letenyei Rendőrőrs munkatársai  2021. február 1-én 13 óra 55 perckor. A férfi a vezetési jogosultságát egy ukrán vezetői engedéllyel próbálta igazolni, de az okmány vizsgálatakor felmerült a gyanú, hogy a jogosítvány nem eredeti, az hamisítvány, az eredeti teljes utánzata.  A pákai férfit az egyenruhások elfogták, majd a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a sofőrt közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, a hamis vezetői engedélyt pedig lefoglalták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogellenes gyűlés a Hősök terén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkednek.

 

Őrizetben

A helyszínen elfogták a rendőrök azt a 46 éves férfit, aki veszekedés közben megszúrta lakótársát.

 

Lezárt akták: rendszámokkal ügyeskedtek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói két olyan ügyben is befejezték a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak.