Hárman őrizetben

2018. 05. 29., k - 12:11
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy közlekedési konfliktust követően bántalmazták egymást az érintettek és családtagjaik szombaton délután Gyálon. Az esettel összefüggésben a Pest megyei nyomozók három férfit emberölés kísérletével gyanúsítanak.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2018. május 26-án délután Gyálon, a Vecsési úton több személygépkocsi ütközött össze, majd az ütközésben érintettek, valamint családtagjaik ezt követően a helyszínen összeverekedtek, különböző eszközökkel bántalmazták egymást, ennek során többen megsérültek. Az elsődleges adatok alapján a bántalmazásban részt vevő egyik személy egy feltehetően gumilövedékes riasztófegyverből több lövést is leadott.

Az ügyben a Dabasi Rendőrkapitányságon garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás, majd az időközben beszerzett adatok értékelését követően a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. május 28-án hatáskörébe vonta az eljárást.

A Pest megyei nyomozók a bántalmazással összefüggésben egy 39 éves, egy 35 éves és egy 21 éves gyáli férfit hallgattak ki gyanúsítottként aljas indokból vagy célból elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt, majd mindhármukat őrizetbe vették.

További négy felnőttkorú férfit és egy fiatalkorú fiút felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, ők az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek.    

Az őrizetbe vett személyek vonatkozásában a nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.