Harmincmilliós üzletet kötöttek a csalók

2020. 03. 12., cs - 12:35
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A TEK bevonásával ütöttek rajtuk a nyírbátori rendőrök.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást R. S. 41 éves bátorligeti lakos, valamint P. Gy. 29 éves, és Sz. Z. 45 éves nyírderzsi lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint P. Gy ígéretet tett egy férfinak, hogy harmincmillió forint értékben szerez neki ukrán, zárjegy nélküli cigarettát. P. Gy. ezután a két társával együtt elhatározta, hogy a beígért cigaretta helyett szalmával és földdel tömött dobozokat fognak átadni. 2019. augusztus 23-án volt a találkozó és az átadás, akkor P. Gy. a megrendelőtől megkapta az előre megbeszélt pénzösszeget, majd távozott azzal az ígérettel, hogy találkozik az ukrán ismerősével, akitől átveszi a cigarettát és visszahozza neki. A készpénz megszerzése után P. Gy. és társai azonban új tervet eszeltek ki. Széttépték a P.Gy.-n lévő pólót, és miután visszatért üzletfeléhez azt állította, hogy az ukrán férfi bántalmazta őt, elvette tőle a pénzt, és a cigarettát sem kapta meg. A megrendelő azután kapta meg a rendelt szállítmányt, amikor közölte, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. Később azonban azzal szembesült, hogy a cigarettás dobozok csupán szalmát rejtettek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság és a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával elfogta a három feltételezett elkövetőt 2020. március 10-én. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat otthonaikból a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Migránsok a taxiban

A szerb sofőr három embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Határsértők Szeged külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.