Háromszor lőtt rá

2019. 02. 28., cs - 15:54
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya életveszélyt okozó testi sértés kísérlet és emberölésre irányuló előkészület bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 34 éves nyíregyházi férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a 34 éves férfi 2019. február 25-én 19 óra körül megjelent volt élettársa solymári házánál, majd oda bement és a nőt felszólította, hogy feküdjön a földre. Ezt követően a férfi egy gumilövedék kilövésére alkalmas gáz-riasztó fegyverrel a sértettet meglőtte, majd az ágyra lökte és követelte, hogy a jelenlegi barátját hívja a helyszínre, mert a nála lévő tapétavágó késsel el fogja vágni a férfi torkát. A nő megpróbált elmenekülni, közben a férfi kétszer újra rálőtt. Ezt követően a sértettnek sikerült az ablakon keresztül elmenekülnie, majd egy közelben tartózkodó férfitól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget. A támadó a helyszínről elmenekült, majd oda később visszatért, ahol a budaörsi rendőrök elfogták.

"

Az ügyben beszerzett elsődleges orvosi vélemény szerint a sértettnek okozott sérülések súlyos, de nem életveszélyes sérülések, azonban a támadott testtájék és az alkalmazott eszközre tekintettel a cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására. A Pest megyei nyomozók R. Pált gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. február 28-án elrendelt.

"

"

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőket tartóztattak fel a rendőrök

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.