Hasba szúrta vitapartnerét

2019. 04. 06., szo - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók befejezték annak a 21 éves férfinak az ügyét, aki még 2018 augusztusában a Ludovika térnél egy késsel megszúrta ismerősét.

A 21 éves budapesti L. Róbert 2018. augusztus 18-án reggel Budapest VIII. kerületében, a Ludovika térnél szóváltást követően egy késsel hasba szúrta vitapartnerét. A férfi a szúrás következtében életveszélyes állapotba került. Annak köszönhetően nem halt bele a sérülésébe, hogy egy járókelő értesítette a mentőszolgálat munkatársait, akik rövid időn belül kórházba vitték és szakszerű orvosi ellátásban részesítették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának munkatársai a nyomozati cselekmények elvégzését követően azonosították L. Róbertet, és még aznap délelőtt józsefvárosi lakcímén elfogták. A kutatás során a rendőrök a szemétlerakóban megtalálták a férfi elkövetéskor viselt ruháját.

Az emberölés bűntett kísérlet miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.