Hat órán belül azonosították

2020. 10. 29., cs - 06:59
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A gödöllői rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 23 éves bagi férfit, aki késsel rabolt ki egy trafikot a gyanú szerint.

A pénztárgép szalagját cserélte az eladó 2020. október 27-én 17 óra 50 perc körül, amikor egy számára ismeretlen férfi belépett az üzletbe. A nő - felnézve - figyelmeztette a vendéget, hogy nem visel maszkot, pedig az kötelező, a következő pillanatban azonban meglátta a kést az idegen jobb kezében. A támadó a bevételt követelte, miközben nyomatékként kését benyújtotta a plexi fal alatt, hadonászva, ütögetve próbálta meggyőzni az eladót, adja át neki a kassza tartalmát. A nő az üzlet hátsó ajtaja felé lépett, elsőre azonban nem tudott kimenekülni, támadója a visszalökte a félig nyitott ajtót. Némi dulakodás árán a nőnek sikerült mégis kitárnia, futásnak eredt, egy közeli büfénél kért segítséget.

Időközben a támadó a pult mögé ment, kimarkolt egy marék bankjegyet a pénztárgépből, majd egy éppen belépő vásárló mellett kisétálva elmenekült a helyszínről.

Az eladó nem sérült, a rabló közel 285 ezer forintot zsákmányolt.

A gödöllői rendőrök minden lehetséges tanút felkutattak, kikérdeztek, gyűltek az információk, szűkült a kör, hajnalra már tudták, ki az, akit keresniük kell, célirányosan indultak egy bagi címre. A férfit elfogták, kihallgatásán beismerte tettét. A lakásán megtartott kutatás során a rendőrök a rabolt pénz egy részét megtalálták, a hiányzó összegből a 23 éves férfi -elmondása szerint- tartozását rendezte.

Az őrizetbe vett férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam