Hátrahagyott DNS, 9 hónap után gyanúsítás

2020. 09. 08., k - 14:31
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök rögzítették azt az anyagmaradványt, mely alapján azonosították azokat a bántalmazó fivéreket, akik feltételezhetően egy miskolci házaspárt életveszélyesen megvertek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két helyi férfival szemben.

A gyanúsítottak 2019. december 8-án 2 órakor behatoltak egy miskolci ingatlanba, ahol a házban alvó házaspárt bántalmazták. A sértetteknek a verés következtében életveszélyes sérülései keletkeztek.

A nyomozóknak a szemle alkalmával sikerült olyan anyagmaradványokat rögzíteniük, melyet az eljárás során szakértői vizsgálat alá tudtak vetni. Az ismeretlen tettesekkel szemben indított nyomozás során - a beszerzett szakvélemény alapján – a rendőrök azonosítani tudták az elkövetőket.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható testvérpárt 2020. szeptember 8-án hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök. A testvérpár a régóta elhúzódó rossz szomszédi viszonyt jelölte meg a bántalmazás okaként.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.

 

Miniszteri elismerést kapott

Smajda Ilona Márta r. alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő munkáját köszönték meg.