Házakból és autókból lopott

2017. 12. 29., p - 09:17
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A dorogi rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a 26 éves férfit.

A Dorogi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy bajnai lakos ellen.

A gyanúsított 2017. február és 2017. december 23. között Bajnán, családi házakból és pincékből lopott. Pénztárcákat, készpénzt, mobiltelefont, szerszámgépeket, gázpalackot és élelmiszereket vitt magával. A helyi lakos összesen öt házból lopott. Az épületekbe besurrant, de volt ahol az ajtót rúgta be. A 26 éves férfi további három alkalommal is a nyitva hagyott gépkocsikból végzett eltulajdonítást. Ekkor is készpénzt, valamint női táskát és pénztárcát vitt el a járművekből.

A rendőrök a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfit azonosították és ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A dorogi járőrök a tettest december 27-én Bajnán elfogták és a nyomozók még ezen a napon gyanúsítottként kihallgatták, aki a bűncselekmények elkövetését beismerte. Kihallgatása során elmondta, hogy az ellopott pénzt minden esetben elköltötte.

A rendőrök a házkutatás során a bűncselekményből származó dolgok egy részét lefoglalták. A nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozásra, melyet az illetékes bíróság december 28-án elrendelt.

1        2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy nap alatt két drogdíler

A józsefvárosi rendőrök a nő és a férfi autójában, valamint lakásaikban is kábítószergyanús-anyagot találtak.

 

Páncélszekrényt loptak

A budaörsi rendőrök egy tavasszal történt betörés feltételezett elkövetőit fogták el a napokban.

 

Egy órára csökkent a várakozási idő Röszkén

Több mint 342 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik mintegy 106 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén kilépő irányban meghaladta a négy órát is, ami hétfő reggelre egy órára csökkent.

 

Átszerelte a rendszámot

Pogány közelében igazoltatták a rendőrök azt a férfit, aki jogosulatlanul szerelt fel autójára egy próbarendszámot.