Hét év után sem merült feledésbe

2019. 07. 18., cs - 15:22
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akik még 2012 évben egy lőfegyverrel, vagy annak utánzatával kiraboltak egy kisboltot Miskolcon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A megalapozott gyanú szerint 2012. július 16-án a délutáni órákban két férfi arcát maszkkal eltakarva bement Miskolcon, a Bársony János utcán található egyik kisboltba, majd ott az alkalmazottat egy lőfegyverrel, vagy annak utánzatával a bevétel átadására szólították fel. Az eladó engedelmeskedett a férfiaknak és a kassza tartalmát az egyiküknél lévő hátizsákba szedte. A megszerzett pár tízezer forinttal a két rabló elmenekült a helyszínről, majd harmadik társuk - aki a bolt környékét figyelte - futva csatlakozott hozzájuk. A bolt eladóját a támadás során az elkövetők nem bántalmazták.

A nyomozást hatóságunk 2013. november 7-én felfüggesztette, mert az eljárás során az elkövetők kiléte nem nyert megállapítást.

A rablás során rögzített nyomok alapján azonban hatóságunk 2019 tavaszán jutott olyan új információk birtokába, amely elősegítette a hét évvel ezelőtti rablás egyik elkövetőjének azonosítását. A 32 éves férfit 2019. július 16-án a hajnali órákban a rendőrök elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt a nyomozóknak részletes beismerő vallomást tett, majd megnevezte társait is. A bűntársak közül egy  főt a nyomozók 2019. július 16-án délután Miskolcon elfogtak. A 27 éves férfi szintén részletes beismerő vallomást tett a hét évvel ezelőtti rablással kapcsolatban. A harmadik bűntárs hatóságunk adatai alapján jelenleg külföldön tartózkodik, a vele kapcsolatos nyomozási cselekmények folyamatban vannak.

 

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a két sajtószentpéteri férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vette, és előterjesztéssel élt letartóztatásuk indítványozására. Az eljáró nyomozási bíró ügyészi indítványra a 2019. július 18-án megtartott tárgyaláson elrendelte a gyanúsítottak letartoztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.