Hétmilliós lopás

2020. 02. 13., cs - 11:45
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A bajai nyomozók őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint több millió forintot zsákmányolt egy lopás során.

Egy vaskúti lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen 2019. november 10-én a Bajai Rendőrkapitányságon lopás miatt. A sértett elmondta, hogy a bejelentést megelőző időszakban valaki járt a házában, és onnan nagyobb mennyiségű készpénzt, ékszert és két mobiltelefont tulajdonított el. A bűncselekménnyel több mint hét millió forint kár keletkezett.

A nyomozás során került a rendőrök látóterébe az a 34 éves férfi, aki időnként ház körüli munkálatokat végzett a sértettnél. Később kiderült, hogy az alkalmi munkás csellel hozzájutott az ingatlan kulcsaihoz, és azokat felhasználva egy alkalmas pillanatban besurrant az épületbe. A házat úgy kutatta át, hogy a károsult és családja nem is vette azonnal észre értékeik eltűnését.

A nyomozók a lopás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható vaskúti lakost 2020. február 12-én 6 óra 50 perckor lakásán fogták el. Gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették, és a helyi ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Észak-macedón kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.