Hozzátartozója rokkantkártyáját használta egy budapesti parkolóban

2021. 03. 19., p - 10:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök közokirat-hamisítással gyanúsítanak egy asszonyt.

Késésben volt, ezért állt mozgáskorlátozott parkolóba; erre hivatkozott vallomásában az a nő, akit az V. kerületi rendőrök igazoltattak 2021. március 16-án délelőtt a Szervita téren. Miután az asszony leparkolt a mozgáskorlátozottak részére fenntartott helyen, rokona nevére kiállított parkolási igazolványt tette ki a szélvédőre, azonban a kártya használatára jogosult nem tartózkodott vele az autóban. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az asszonyt közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nő beismerő vallomást tett, az eljárás során szabadlábon védekezhet.  ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta, majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.