Idős áldozatait kereste

2019. 07. 28., v - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A nyaklánckitépő a Keleti pályaudvar aluljárójában szakította le egy 83 éves nő aranyláncát, a BRFK járőrei azonnal elfogták.

A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság kifosztás és lopás bűntett miatt folytat büntetőeljárást a 40 éves budapesti H. János ellen, aki 2019. július 26-án délelőtt a Keleti pályaudvar aluljárójában egy idős hölgy nyakából kitépte a nyakláncát. A nyomozás adatai szerint H. János először követni kezdte a kora miatt nehézkesen mozgó áldozatát, majd mikor kellő közelségbe jutott az asszonyhoz, egy hirtelen mozdulattal letépte a nyakláncát és megpróbált elmenekülni. Az aluljáróban többen észrevették a bűncselekményt és segítségért kiáltottak. A közrendvédelmi főosztály járőrei – akik a közelben gyalogos szolgálatot láttak el - meghallották a segélykiáltást és a menekülő férfit még az aluljáróban elfogták. Az intézkedés során a rendőrök megtalálták a nyakláncot is, amit H. János futás közben eldobott. 

A járőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók azt is megállapították, hogy H. János egyezik azzal a férfivel, aki július 22-én Óbudán, a Kunigunda úton szintén egy idős nő nyakából tépte ki arany nyakláncát. A férfi akkor egy élelmiszerüzletben vette észre a 69 éves asszonyt, majd követte őt az utcára, mellé lépett és kiszakította nyakából az ékszert.  

​​A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói H. Jánost kifosztás és lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az erzsébetvárosi rendőrök a 83 éves sértettnek az ékszert visszaadták.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.