Idős asszonyt loptak meg a besurranók, a rendőrök elfogták őket

2021. 09. 17., p - 10:41
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Több millió forintot lopott egy pápai idős asszonytól két Győr-Moson-Sopron megyei férfi.

A rendőrséget 2021. június 9-én délelőtt értesítette az idős sértett arról, hogy a szomszédjából hazaérve két idegen férfivel találkozott az udvarában, akik azt állították, hogy vasat szeretnének venni. A távozásuk után észrevette a nő, hogy a lakásban elrejtett megtakarított pénze eltűnt. A pápai nyomozók az adatgyűjtés eredményeként 2021. szeptember 15-én abdai otthonában igazoltatták a feltételezett elkövetők egyikét. A 24 éves férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Másnap a Pápai Rendőrkapitányságon önként megjelent a társa is, egy 36 éves győri férfi. Mindketten beismerték tettüket és elmondták, hogy gépkocsival érkeztek Pápára, majd eközben felfigyeltek egy nyitott utcakapura. Bementek a ház udvarába, ahol a lakás bejárati ajtaját is nyitva találták. A házban több, mint egymillió forintot találtak, amit elloptak. Ezután az udvarban találkoztak az ott lakó idős asszonnyal, pár szót váltottak vele, és távoztak. A pénzt elosztották, és azóta el is költötték.

A két férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy közelében, ahol korábban anyagi káros baleset történt.

 

Felgyújtotta a nagyszülei házát

A rendőrök őrizetbe vették azt a perkupai fiatalembert, aki bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát, majd több hozzátartozóját is megfenyegette.