Idős embereket rabolt ki

2018. 06. 30., szo - 08:16
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykanizsai rendőrök vádemelési javaslattal zártak le egy 25 éves zalakarosi férfi ellen folytatott nyomozást.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. március végén Nagykanizsán egy hét leforgása alatt négy idős nőt támadott meg. A gyanúsított módszere minden alkalommal ugyanaz volt, a kiszemeltek kezében tartott táskát addig rángatta, amíg a sértettek el nem engedték. Egy esetben a rántás erejétől a megtámadott elesett, a támadó pedig - az érték megszerzése érdekében - a földön fekvő áldozatába rúgott, egy másik alkalommal  pedig az eséstől fejét beverő idős asszony súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A nagykanizsai rendőrök egy héten belül azonosították és elfogták a 25 éves zalakarosi férfit.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.