Idős embereket rabolt ki

2018. 06. 30., szo - 08:16
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykanizsai rendőrök vádemelési javaslattal zártak le egy 25 éves zalakarosi férfi ellen folytatott nyomozást.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. március végén Nagykanizsán egy hét leforgása alatt négy idős nőt támadott meg. A gyanúsított módszere minden alkalommal ugyanaz volt, a kiszemeltek kezében tartott táskát addig rángatta, amíg a sértettek el nem engedték. Egy esetben a rántás erejétől a megtámadott elesett, a támadó pedig - az érték megszerzése érdekében - a földön fekvő áldozatába rúgott, egy másik alkalommal  pedig az eséstől fejét beverő idős asszony súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A nagykanizsai rendőrök egy héten belül azonosították és elfogták a 25 éves zalakarosi férfit.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Virág mellé a megelőzés tanácsai

A rendőrök nemcsak a temetőkben és környékén segítik, támogatják a megemlékezés biztonságát, hanem Miskolcon a virágárusok bűnmegelőzést szolgáló szórólapot adnak a csokrok mellé.

 

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.