Idős nő nyakából tépte ki az aranyláncot – a budapesti rendőr azonnal elfogta

2020. 07. 05., v - 06:55
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Szolgálat után sétált haza az a VI. kerületi járőr, aki egy 68 éves nő segítségére sietve a "nyaklánckitépő" után futott.

Hérmán Tibor r. törzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság járőre 2020. július 3-án 12 óra körül szolgálat után éppen hazafelé tartott, amikor Budapest VI. kerületében, a Podmaniczky úton figyelmes lett egy gyanúsan viselkedő férfira, aki egy idős nővel beszélgetett. A rendőr - megérzésére hallgatva - szemmel tartotta a számára gyanús férfit és miután látta, hogy a férfi földre lökte a nőt, majd a nyakából kitépte az aranyláncot, azonnal utána futott.

​A terézvárosi rendőr az elkövetőt a bűncselekmény helyszínétől egy utcára elfogta, majd segítséget kért és társaival együtt előállították a kerületi kapitányságra.​

A nyomozók a 31 éves R. Zsoltot rablás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az ellopott nyakláncot a rendőrök visszaadták a 68 éves sértettnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam