Idős nőt raboltak ki

2018. 06. 27., sze - 08:01
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök elfogták azt a testvérpárt, akik a megalapozott gyanú szerint kiraboltak egy 80 éves nőt.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2018. június 19-én 23 óra 30 perc körül arról, hogy idős feleségét két férfi kirabolta Debrecenben, az Andaházi utcában. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. A beszerzett információk segítségével a nyomozók beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Gy-t és 19 éves testvérét, K. N-t. A debreceni nyomozók a kokadi testvérpárt a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 2018. június 26-án otthonukban elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett a két fiatal férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a 21 éves K. Gy. és testvére földre rántotta a 80 éves sértettet, majd kitépték a kezéből a táskáit és elmenekültek a helyszínről.

Az idős nő az esés következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök házkutatást tartottak a gyanúsítottak otthonában, ahol több olyan tárgyat is lefoglaltak, amelyek a sértett táskáiban voltak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a testvérekkel szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.