Idősekre utazott a nyaklánckitépő páros – a fővárosi nyomozók befejezték az ügyet

2021. 03. 06., szo - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A két budapesti férfit azzal gyanúsítják az újbudai rendőrök, hogy idős nőkről tépték le a nyakláncaikat.

A budapesti B. István és P. Lipót a rendelkezésre álló adatok szerint 2020. október 6-án 12 óra 50 perc körül egy Fehérvári úti társasház lépcsőházában szóba elegyedtek egy idős nővel, majd letépték a nyakláncát. A nő megpróbálta visszatartani a rablókat, a férfi azonban ellökte a sértettet, és társával az ékszer birtokában elfutottak.

A két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök 30 percen belül elfogták, majd a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították. Az egyik férfinél megtalálták az ellopott arany nyaklánc medálját, amelyet lefoglaltak. A 29 éves és a 30 éves gyanúsítottakat október 6-án őrizetbe vették, és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az újbudai nyomozók.

A nyomozás során a kamerafelvételek alapján további három nyaklánckitépést tudtak összefüggésbe hozni a két férfival, amelyeket a VI., XII. és XIII. kerületben követtek el 2020 szeptemberében. Az utóbbi eseteknél is rendszerint idős embereket szemeltek ki, majd hasonló módszerrel szerezték meg értékeiket, összesen közel 560 ezer forint értékben. Az elkövetés körülményei miatt ezeket háromrendbeli kifosztás bűntetteként rótták a páros terhére.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Behívta, kifosztotta, elfogták

Sokkolóan rikító, a legmerészebb eklektikán is túlkiáltó enteriőrben vetkőztette majdnem pőrére áldozatát az izsófalvi gyanúsított.

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.