Időskorú nőt rabolt ki a két fiatalkorú

2018. 04. 02., h - 09:22
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 14 és egy 15 éves fiút vettek bűnügyi őrizetbe a salgótarjáni nyomozók.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon személyesen tett bejelentést egy időskorú nő 2018. április 1-én a reggeli órákban, miszerint Salgótarján belterületén ismeretlen személyek kirabolták.

A rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves karancskeszi és 14 éves karancslapujtői fiút.

A nyomozás adatai alapján 2018. április 1-jén 7 óra körül az egyik salgótarjáni aluljáróban közlekedő 74 éves nőt a 15 éves fiú hátulról meglökte, majd a sértett táskáját – az abban elhelyezett készpénzzel, okiratokkal és egyéb értékekkel együtt – a válláról erőszakkal letépte. A gyanúsítottat cselekményében 14 éves társa figyeléssel segítette, melyet követően elfutottak a helyszínről.

A nyomozók az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták és lefoglalták.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított fiatalkorúakat a rendőrök rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozók a napokban előterjesztést tesznek a két fiú előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablás miatt keressük

A dunaújvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.