Időskorú nőt rabolt ki a két fiatalkorú

2018. 04. 02., h - 09:22
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 14 és egy 15 éves fiút vettek bűnügyi őrizetbe a salgótarjáni nyomozók.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon személyesen tett bejelentést egy időskorú nő 2018. április 1-én a reggeli órákban, miszerint Salgótarján belterületén ismeretlen személyek kirabolták.

A rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves karancskeszi és 14 éves karancslapujtői fiút.

A nyomozás adatai alapján 2018. április 1-jén 7 óra körül az egyik salgótarjáni aluljáróban közlekedő 74 éves nőt a 15 éves fiú hátulról meglökte, majd a sértett táskáját – az abban elhelyezett készpénzzel, okiratokkal és egyéb értékekkel együtt – a válláról erőszakkal letépte. A gyanúsítottat cselekményében 14 éves társa figyeléssel segítette, melyet követően elfutottak a helyszínről.

A nyomozók az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták és lefoglalták.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított fiatalkorúakat a rendőrök rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozók a napokban előterjesztést tesznek a két fiú előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ököllel ütötte a gyermeket

Súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt fogtak el a győri rendőrök egy helybéli férfit.

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.