Igazoltatáskor buktak le a csalók

2019. 04. 05., p - 10:27
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A teljes összeget elkérték, de a megrendelt fa mennyiségének töredékét szállították csak ki. A balatonalmádi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a két Pécs környéki férfit.

Az eljárás adatai szerint a rendőrök 2019. április 3-án 13 óra 45 perckor Balatonvilágos külterületén ellenőriztek egy tehergépkocsit, igazoltatták annak vezetőjét és utasát. A jármű átvizsgálásakor a platón faforgácsot találtak a járőrök. A jármű utasa a feltett kérdésekre elmondta, hogy Lovászpatonára szállítottak fát megrendelés alapján.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a lovászpatonai körzeti megbízottal, aki a helyszínen ellenőrizte a kiszállított fa mennyiségét és minőségét. A megrendelővel történt kapcsolatfelvétel után kiderült, hogy a megrendelt mennyiség töredékét szállították ki a csalók, míg a sértett a teljes összeget kifizette nekik.

B. Krisztiánt és O. Józsefet előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az ügyben a területileg illetékes Pápai Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A kifizetett pénz hiánytalanul előkerült, azt a sértett részére visszaadták a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam