Igazoltatáskor buktak le a csalók

2019. 04. 05., p - 10:27
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A teljes összeget elkérték, de a megrendelt fa mennyiségének töredékét szállították csak ki. A balatonalmádi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a két Pécs környéki férfit.

Az eljárás adatai szerint a rendőrök 2019. április 3-án 13 óra 45 perckor Balatonvilágos külterületén ellenőriztek egy tehergépkocsit, igazoltatták annak vezetőjét és utasát. A jármű átvizsgálásakor a platón faforgácsot találtak a járőrök. A jármű utasa a feltett kérdésekre elmondta, hogy Lovászpatonára szállítottak fát megrendelés alapján.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a lovászpatonai körzeti megbízottal, aki a helyszínen ellenőrizte a kiszállított fa mennyiségét és minőségét. A megrendelővel történt kapcsolatfelvétel után kiderült, hogy a megrendelt mennyiség töredékét szállították ki a csalók, míg a sértett a teljes összeget kifizette nekik.

B. Krisztiánt és O. Józsefet előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az ügyben a területileg illetékes Pápai Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A kifizetett pénz hiánytalanul előkerült, azt a sértett részére visszaadták a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy iráni határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Feltörte a fiókot

Egy nagymányoki férfit gyanúsítanak a bonyhádi rendőrök azzal, hogy volt barátnője egyik közösségi portálon lévő fiókját feltörte, és onnan fenyegető tartalmú üzeneteket küldött.

 

Valótlan bejelentés

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint valótlan tartalmú bejelentést tett a Kalocsai Járási Hivatalban.

 

Polgárőr nap elismerésekkel

Újkígyóson rendezte meg a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a megyei polgárőr napot. A rendezvényen polgárőrök és rendőrök részesültek elismerésben.

 

Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.